Veikalos nonāk iedzīvotāju iecienītākās “Laimas” vēsturiskās konfektes “Karakums” un “Talismans”

Latvijā mīlētākais saldumu zīmols “Laima” par godu Latvijas simtgadei ražos divas vēsturiskās konfektes “Karakums” un “Talismans”, kas jau atrodamas veikalu plauktos. Abas konfektes kā iecienītākās no 10 “Laimas” vēsturiskajām konfektēm izvēlējās Latvijas iedzīvotāji pērnā gada nogalē, balsojot par tām “Nostalģijas” projekta ietvaros.

“Laimas Nostalģijas” projekts tika radīts ar mērķi iepazīstināt un atgādināt Latvijas iedzīvotājiem par saldākajām vēstures lappusēm un svarīgākajiem notikumiem. Projekta laikā “Laima” aicināja ikvienu balsot par vēsturiskajām konfektēm, kuras viņi vēlētos nobaudīt atkal.

“Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, mēs ar “Laimas” šokolādes muzeju rūpīgi šķetinājām un pārskatījām “Laimas” pēdējo simts gadu vēsturi, lai kopīgi ar Latvijas iedzīvotājiem dotos ceļojumā pa vēstures līkločiem, iepazīstinot ar šokolādes konfekšu attīstību kopš Latvijas Republikas proklamēšanas 1918. gadā. Ņemot vērā iedzīvotāju vēlmes un balsojumu, mēs atjaunojām divas vēsturiskās “Laimas” konfektes, kas ir sava laikmeta vēstneses šodien, līdzi nesot savu dekāžu stāstus un tendences,” stāsta Orkla Confectionery & Snacks Latvija sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Konfektes “Talismans”, kas kopumā saņēma 841 balsi, pirmsākumi meklējami tālajā 1925. gadā. Toreiz šokolādes fabrika “Maķedonija” pārtapa par akciju sabiedrību “Laima” un tika uzsākta rūgteni saldās cigoriņu pomādes “Talismans” ražošana. Savukārt pralinē konfekte “Karakums” ar vafeļu gabaliņiem bija 50. gadu iecienītākā šokolādes konfekte. Tieši “Karakums”, kas cieņā bijusi vairākas dekādes, projekta ietvaros bija izteikta līdere Latvijas iedzīvotāju vidū, kopā saņemot 1 176 balsis. Konfektes “Talismans” un “Karakums” būs pieejamas veikalu plauktos tikai 2018. gadā.

No 2017. gada 25. oktobra līdz 2017. gada 17. novembrim “Laima” aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju balsot par kādu no 10 “Laimas” konfektēm, kas bijušas iecienītas pagājušajās dekādēs. Balsot bija iespējams par tādām vēsturiskajām “Laimas” konfektēm kā “Talismans”, “Dienvidnakts”, “Upeņu”, “Karakums”, “Daile”, “Banānu”, “Jūrmala”, “Daile”, “Līgo”, “Rēbuss” un “Ananass”. Kampaņas ietvaros kopumā tika saņemtas teju 5 000 balsis.

“Laima” ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā. “Laimai” raksturīgo unikālo garšu nodrošina šokolāde, kas pagatavota, saglabājot senās prasmes un receptes, papildinot tās ar mūsdienīgām ražošanas tehnoloģijām un metodēm. Pašlaik “Laimas” produktu portfelī ir teju 250 dažādu produktu, kas pieejami Latvijā un ārvalstīs. “Laimas” produkcija ir nopērkama 20 pasaules valstīs: Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Dānijā, Grieķijā, Lielbritānijā, Īrijā, Izraēlā, Islandē, Itālijā, Kanādā, Moldovā, Nīderlandē, Norvēģijā, Portugālē, Krievijā, Slovākijā, Spānijā, Vācijā un ASV.

Par “Orkla Confectionery & Snacks Latvija”:

“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” pārstāv šādus produktu zīmolus: “Laima”, “Selga”, “Staburadze”, “Ādažu Čipsi”, “Taffel the Original Snacks” un “Pedro”. Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1 000 cilvēku.

Par “Orkla”:

“Orkla” ir vadošais plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādātājs. Ziemeļvalstis un Baltijas reģions ir “Orkla” galvenie tirgi, kas veido aptuveni 80% no apgrozījuma uzņēmuma zīmolu patēriņu preču segmentā. “Orkla” grupai ir stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Centrāleiropā un Indijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā.

“Orkla” ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēts uzņēmums, kurš bāzēts Oslo, Norvēģijā. Orkla apgrozījums 2017.gadā bija 39,6 miljardi NOK (4 miljardi EUR), Orkla grupā kopumā strādā vairāk nekā 18 000 darbinieku.

Pievienot komentāru