Vidzemes kokrūpnieki tirdzniecības misiju ietvaros uzņem Skandināvijas uzņēmējus

No 21. – 23. novembrim norisinās tirdzniecības misijas, kā ietvaros seši kokrūpniecības nozares uzņēmumi no Vidzemes uzņem pārstāvjus no Skandināvijas valstīm, izmantojot iespēju Vidzemes plānošanas reģiona īstenotā projekta “Koksne un mēbeles” ietvaros atrast iespējamus sadarbības partnerus savam biznesam.

Ar ārvalstu uzņēmējiem tiksies mēbeļu ražotāji SIA “Wega”, SIA “Kampenuss Furniture”, alumīnija logu un koka durvju ražotājs SIA “WoodHeart”, koka ēku ražotāji SIA “Dores Fabrika”, SIA “Pavasars” un koka paneļu māju un mēbeļu ražotājs SIA “Fabrika Rauna”. Uzņēmumos viesojas pārstāvji no Zviedrijas būvniecības kompānijas “Veidekke”, dizaina aģentūras un mēbeļu ražotāja “Woodstockholm” (Stokholma), Norvēģijas mēbeļu piegādātāja Blender Entrepren¸r, kā arī pārstāvji no interjera arhitektūras un publisko telpu dizaina izstrādes kompānijām “Radius Design” un “Nordic Furniture” (Norvēģija).

Lai veicinātu tirdzniecības misijas dalībnieku kontaktu veidošanu, visiem tās dalībniekiem vakar norisinājās kopīgs seminārs. Tajā piedalījās un klātesošos uzrunāja arī asociācijas “Latvijas mēbeles” pārstāve Ieva Erele, kura iepazīstināja ar asociācijas darbu un uzņēmēju ieguvumu, sadarbojoties. Analizējot Baltijas valstu kokrūpniecības nozares uzņēmumu eksportu salīdzinošā kontekstā, viņa klātesošajiem detalizēti iezīmēja Latvijas un Igaunijas kokrūpniecības nozares eksporta rādītājus.

Ar eksporta kultūru Baltijas valstīs, Skandināvijas biznesa videi raksturīgo un tirgus specifiku iepazīstināja konsultante no “Gateway & Partners”. Semināra ietvaros sanākušie uzņēmēji interesējās par formālo un neformālo etiķeti sadarbībā ar Skandināvijas valstu uzņēmējiem, saņemot padomus par to, kā labāk sevi prezentēt.

Tirdzniecības misiju ietvaros šodien un rīt Skandināvijas uzņēmumu pārstāvji viesosies kopumā 11 uzņēmumos Latvijā un Igaunijā. Iespējamos sadarbības partnerus Igaunijā uzņems mēbeļu ražotāji Wermo AS, Sisustuskoda OÜ, VIP-Mööbel OÜ, Võru Empak, Vipson Projekt OÜ.

Tirdzniecības misijas notiek projekta “Koksne un mēbeles” ietvaros ar mērķi caur biznesa kontaktu veidošanu veicināt Vidzemes un Veru reģiona (Igaunija) kokrūpniecības nozares uzņēmumu eksportspēju. Projektu īsteno Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Kokapstrādes un mēbeļu ražošanas centru Igaunijā (Tsenter – Puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus) Interreg Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Kokapstrādes un mēbeļu industrijas produktu inovācijas un eksports Veru apgabalā un Vidzemes plānošanas reģionā” ietvaros.

Augstākminētā informācija šajā publikācijā atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Pievienot komentāru