VIENOTĪBA: TM nav izpildījusi Saeimas uzdevumu piedāvāt risinājumu krimināllietu materiālu publiskošanai

VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti ir konstatējuši, ka Tieslietu ministrija nav izpildījusi Saeimas Juridiskās komisijas uzdevumu līdz 1.jūnijam izstrādāt un piedāvāt risinājumu, kas paredzētu sabiedrības tiesības iepazīties ar atsevišķu krimināllietu materiāliem.

Likumprojektu par plašākām sabiedrības tiesībām iepazīties ar sabiedriski nozīmīgu krimināllietu materiāliem VIENOTĪBAS frakcija bija iesniegusi vērtēšanai Saeimā šā gada februārī.

“Saeimas Juridiskā komisija, šī gada 25.aprīlī izskatot manu priekšlikumu, nolēma, ka Tieslietu ministrijas Krimināllikuma un Kriminālprocesa likuma pastāvīgajām darba grupām līdz 1.jūnijam ir jāizvērtē un jāpiedāvā risinājumi, kā nodrošināt sabiedrības, tai skaitā masu mediju pārstāvjiem, plašākas tiesības iepazīties ar krimināllietu materiāliem, ņemot vērā arī citu valstu pozitīvo pieredzi. Šobrīd man nav informācijas, ka Tieslietu ministrija būtu šo Saeimas uzdevumu izpildījusi,” pauda Andrejs Judins, VIENOTĪBAS Saeimas deputāts.

“Rīdzenes sarunu publiskošana skaidri parādīja, ka sabiedrībai un masu medijiem ir jābūt tiesībām iepazīties ar sabiedriski nozīmīgu krimināllietu materiāliem, un Tieslietu ministrijas vilcināšanās ar regulējuma piedāvāšanu nav attaisnojama un klaji demonstrē ministra nevēlēšanos šo jautājumu risināt,” uzsvēra A.Judins, norādot, ka jautājumus par šī uzdevuma nepildīšanu uzdos tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam.

Pievienot komentāru