Viņa pazaudēja suni, kurš apēda viņas konditorejas izstrādājumus: sunim tie bija kaitīgi. Ne visi suņu īpašnieki ir lietas kursā!

Angliete Keita Čeksfilda bija bēdu saplosīta, kad viņas mīļais suns Rubija nomira, saindējoties ar ksilīta pīrāgu. Tagad Čeksfilda vēlas brīdināt visus suņu īpašniekus par iespējamām briesmām.

Gluži kā vairums suņu, ungāru vižla Rubija nevarēja pretoties, lai nočieptu ko gardu, lai arī viņai tas bija aizliegts. Viņa jo īpaši mīlēja šokolādes kūku, un viņai nekad agrāk nebija palicis slikti – lai arī suņiem ir kaitīgi uzņemt lielu šokolādes daudzumu, turklāt šokolādes koncentrācija kūkā nebija pārāk liela.

Bet šajā reizē pietika tikai ar diviem kūkas gabaliem, lai saindētos tikai 36 stundu laikā. Ja Čeksfilda būtu zinājusi par ksilīta kaitējumu, viņa būtu aizvedusi Rubiju pie veterinārārsta daudz ātrāk.

Ksilīts ir alkohols, ko lieto kā saldinātāju un ir īpaši populārs diētu cienītājiem. Tas ir mazāk barojošs nekā cukurs, tāpēc Čeksfilda izlēma to pievienot cukura vietā kūkām, cerot, ka tās kļūs veselīgāks nekā parasti.

Viņa pat nenojauta, cik toksisks ksilīts izrādīsies priekš suņa. Kad ksilīts nokļūst suņa organismā, tas izraisa virkni dažādu simptomu – cukura līmeņa samazināšanos, aknu mazspēju, krampjus un galu galā arī nāvi.

Kolīdz Čeksfilda pamanīja, ka sunim ir slikti, viņa aizveda Rubiju uz veterināro klīniku, bet bija jau pa vēlu. Suņa stāvoklis pasliktinājās burtiski sievietes acu priekšā.

Rubija noturējās astoņas garas dienas, bet beigu beigās nomira Čeksfildas rokās. Izjūtot milzīgus sirdsapziņas pārmetumus, Čeksfilda saņēma vēl vienu triecienu, kad ieraudzīja veterinārās klīnikas rēķinu par gandrīz 13 000 $.

“Es nezināju, ka dabīgie saldinātāji ir tik bīstami sunim. Es līdz pat šim brīdim nespēju atturēties no asarām, kad skatos uz Rubijas fotogrāfiju”,  – saka Čeksfilda.

Lai saindētos, sunim pietiek ar ¼ tējkaroti ksilīta. Tas ir nāvīgi bīstams ingredients, kas ietilpst dažādos produktos, kur klāt nav cukurs – košļenēs, saldumos, zemesriekstu sviestā u.c.

Vienmēr uzmanīgi izlasi informāciju uz etiķetes, pirms cienā suni ar cilvēku ēdienu, un neatstāj bīstamus produktus suņiem pieejamā vietā. Saglabā dzīvību savam četrkājainajam draugam!

avots: soulpoust.ru

Pievienot komentāru