Viņš dārzā apzāģēja kokus, bet zarus paņēma līdzi uz mājām. Kāpēc? Nejautā, paskaties…

Šī ideja ir ļoti vienkārša, ar to galā tiks katrs. Nevajag tērēt naudu materiāliem, viss nepieciešamais ir tev pie kājām! Pašu gatavoti izstrādājumi no koku zariem kļūs par lielisku dāvanu draugiem un tuviniekiem.

Pašdarināti izstrādājumi no zariem

Koka dekors lieliski iederēsies jebkurā interjerā.

Tev būs nepieciešams

  • 10—20 vienāda resnuma zari
  • karstās līmes pistole
  • dziļš trauks, paplāte preses formai
  • pincete

Pagatavošana

  1. Savāc jaunu koku zarus, līdzenus, bez iedobēm. Skujkoki nederēs. Ar dārza šķēru vai cirvīša palīdzību uztaisi tos vienādā garumā, 10 – 15 centimetru garus. Ļauj pāris dienas izžūt.
  2. Izvēlies preses formu topošajam izstrādājumam. Noderēs dziļa bļoda, paplāte, salātu trauks. Visresnākos zarus izkārto trauka apakšā.
  3. Pakāpeniski pievieno puļķīšus tā, lai izvairītos no pārāk lielām atstarpēm starp tiem. Viņus nevajadzētu likt šķērsām pāri otram.
  4. Apakšu veido uzmanīgi, uzpilini līmi uz puļķīša un sastiprini kopā ar blakus esošo. Nekādā gadījumā nepieskaries karstajai līmei, tas ir bīstami! “Diegus”, kuri izveidosies, var pavisam viegli noņemt ar pinceti. Nākamos zariņus kārto virzienā no vidus uz malām. Izturīgai formai pietiks ar divām kārtām.
  5. Gatavo izstrādājumu izņem uzmanīgi. Apgriez trauku otrādi un viegli uzsit pa tā apakšu. Izbaudi rezultātu! Oriģināla augļu bļoda vai dekoratīvs šķīvis ir gatavi!

Apskaties vēl pāris idejas, kā veiksmīgi izmantot zarus dekorēšanā.

avots

Pievienot komentāru