“Viņš mani tā piekāva!” Linda beidzot aizbēga no alkoholiķa un atgriezās Latvijā

Raušana aiz matiem, pamatīga piekaušana, pazemošana – tās ir tikai dažas vardarbības epizodes, ko Linda* piedzīvoja pēdējos gados. Linda intervijā portālam Jauns.lv pastāstīja, ka bija jāpaiet daudziem gadiem, lai viņa beidzot sadūšotos pamest vardarbīgo alkoholiķi un atbēgtu atpakaļ uz Latviju.

“Man ir 36 gadi, es viena pati audzinu meitu. Nesen pārcēlāmies no ārzemēm uz Latviju, meita sāka iet Latvijas skolā. Es pašlaik nestrādāju, jo man ir veselības problēmas. Pēc gandrīz 10 vardarbībā pavadītiem gadiem ir sekas, un tagad cenšos savest savu veselību kārtībā pēc tā visa,” viņa teica un atklāja, ka smagās veselības problēmas ir tieši saistītas ar vardarbības pieredzi.

Tu bez manis neko nevarēsi izdarīt!

“Kad iepazinos ar savu partneri, bērna tēvu, man bija 24 gadi, bet viņš bija 10 gadus vecāks par mani. No sākuma viss bija forši, mēs forši dzīvojām kopā.”

Pēc kāda laika sākās agresijas pazīmes un viņš biežāk lietoja alkoholu. Viņa vardarbība izpaudās arī kā morālā vardarbība, grūstīšanās, apsaukāšanās un teksti, ka sieva bez viņa nekā nevarēs izdarīt un viņai būs grūti vienai.

Grūtniecības laikā fiziski neaiztika

“Tad es paliku stāvoklī no viņa. Kad biju stāvoklī, viņš vairāk mani morāli “apbižoja”. Tad viņš mani fiziski neaiztika. Bērns piedzima, viņš rūpējās par bērnu. Viņš mīlēja bērnu, bet tajā pašā laikā mani neieredzēja. Es nezinu, kāpēc tā bija.”

Vismaz labi, ka vīrietis nedarīja pāri meitai. “Viņš gan pārbaudīja, vai tas vispār ir viņa bērns.” Vīrietis veica speciālās analīzes, lai to noskaidrotu, jo neticēja Lindai.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru