Vīrietis piedzima bez rokām un kājām, taču tas viņam netraucēja kļūt par pulksteņu meistaru

45 gadus viņš nodarbojas ar savu hobiju.

Semjons Tarasovičs Kazancevs piedzimia bez rokām un bez kājām. Astoņu gadu vecumā vecāki viņu nosūtīja uz internātskolu Kanzas pilsētā Krasnojarskas apgabalā. Zēnam patika mācīties, bet viņš ieguva tikai pamatizglītību.

LASI VĒL: Vīrietis ratiņkrēslā nopirka pamestu ēku nelielā ciematā un pārvērta to par savu mājokli

Tas tāpēc, ka pirmās klases atradās pirmajā stāvā, bet uz augstākiem stāviem neviens negribēja viņu nēsāt. Tāpēc Semjons Tarasovičs nodarbojās ar pašizglītošanos. Viņš pats iemācījās rakstīt, iespiežot pildspalvu starp krūtīm un zodu. Jaunībā Kazancevam tika piedāvātas protēzes. Semjons Tarasovičs tās bija lietojis tikai dažas reizes un vēlāk no protēzēm atteicās pavisa, jo pastāvīgi krita.

1975.gadā salūza viņa pulkstenis. Intereses vadīts Kazancevs nolēma to izjaukt. Vīrieits darbojās ar skrūvgriezni, kurš bija iespiests starp zobiem un viņam izdevās ne tikai izjaukt, bet arī salabot pulksteni. Tajā dienā viņš atrada savu aicinājumu. Kazancevs iepazinās ar pulksteņu meistaru, kurš viņam daudz pastāstīja par profesijas noslēpumiem, izlasījis dažādu literatūru viņš sāka remontēt pulksteņus savām paziņām. Drīz Semjonam parādījās arī pirmie pasūtījumi, kas ienesa nelielus ienākumus.

Kazancevs stāsta, ja pasūtījumu ir daudz, tad viņš ir gatavs visu dienu remontēt pulsteņus. Viņš labo ne tikai rokas pulksteņus, bet arī uz galda virsmām un pat uz grīdas liekamos pulksteņus. Četrdesmit piecu karjeras gadu laikā pulksteņu meistara zobi jau sadrupuši dzelzs dēļ. Tāpēc nākas turēt instrumentus ar lūpām. Tiesa gan, pēdējos gados darba ir bijis mazāk, jo pulksteņi tagad pieejami katrā telefonā.

LASI VĒL: Vāc līdzekļus unikāla teātra projekta atbalstam: tajā piedalās cilvēki ar īpašām vajadzībām

Tagad Kazancevs dzīvo psihoneiroloģiskajā internātskolā Minusinskas pilsētā. No radiniekiem viņam ir brāļameita – vecākā brāļa meita. Viņa dzīvo Voroņežā. Sieviete par tēvoča esamību uzzināja nejauši, kad televīzijā ieraudzīja sižetu par viņu. Tomēr viņi joprojām nav satikuši viens otru. Semjons Tarasovičs nelūdz, lai pie viņa nāk apmeklētāji, jo nevēlas būt par slogu.

COMMENTS

Pievienot komentāru