Vistas kotletes ar kartupeļiem

Pagatavošana

Baltmaizi sagrieziet nelielos gabaliņos, ievietojiet blenderī, pievienojiet notīrītu ķiploku un 1 – 1,5 ēdamkarotes saulespuķu eļļas. Sīki sasmalciniet visas sastāvdaļas.

Iegūto masu uzklājiet uz cepamplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, un lieciet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepties 180 grādos uz 8 – 10 minūtēm.

Sālītā ūdenī novāriet kartupeļus ar visu mizu. Vinu kartupeli neizvāriet, nomizojiet un sagrieziet nelielos kubiciņos.

Nomazgājiet un ar papīra dvielīti nosusiniet vistas fileju. Notīriet un sagrieziet sīpolu 4 daļās. Ielieciet kartupeļus, vistas gaļu un sīpolu blenderī. Kārtīgi visu sasmalciniet.

Lasi arī: „Gomeļas” kotlete – garšīga daudzveidība jūsu ēdienkartē

Ielieciet malto gaļu dziļā traukā. Sasmalciniet blenderī notīrītos, vārītos kartupeļus. Pievienojiet maltajai gaļai iegūto biezeni, sasmalcinātas dilles un olu, pieberiet gaļai sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisiet, pēc tam pievienojiet miltus un samaisiet visas sastāvdaļas, līdz iegūta viendabīga masa.

No maltās gaļas izveidojiet kotletītes, apviļājiet tās panējumā un apcepiet uz pannas saulespuķu eļļā līdz tās gatavas. Gatavas kotletītes lieciet uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekajiem taukiem.

Apsveicam, sulīgas vistu kotletītes ir gatavas! Pasniedziet tās siltas kopā ar iecienītajām piedevām un svaigu dārzeņu salātiem. Labu apetīti! Padalieties ar šo izdevīgo recepti ar saviem draugiem.

 

Arī interesanti: Burkānu kotletes: labākā recepte – ātri pagatavojamas, lēti un vienkārši! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti!

 

Vai pamēģini: Kotletes no zivju konserviem

 

Pievienot komentāru