Vita Tērauda stāstīs, kā viņa kļuva par liberāli

Politiskā partija Kustība “Par!” šodien, 24. maijā, aicina uz sarunu vakaru par liberālismu ar Saeimas deputāti Vitu Tēraudu un filozofu un pētnieku Ģirtu Jankovski. Uz pasākumu ir aicināti visi interesenti, un tai varēs aktīvi sekot līdzi arī tiešsaistē.

Šodien, 24. maijā, plkst. 18.30 Kustība “Par!” aicina uz sarunu ar “Attīstībai / Par!” Saeimas frakcijas deputāti un Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāju Vitu Tēraudu un filozofu un Latvijas universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieku Ģirtu Jankovski. Saruna tiks rādīta tiešraidē Kustības “Par!” Facebook lapā: fb.me/MesPAR.LV

“Man rūp indivīda brīvības un ”demokrātijas arhitektūra” – tās lietas un principi, kas padara Latviju par liberālu demokrātiju. Piemēram, Saeimā tas izpaužas šobrīd ar sabiedrisko mediju stiprināšanu, ar cīņu pret hibrīdkara izpausmēm, ar ”frontes turēšanu” attiecībā pret indivīda brīvībām,” pauž Vita Tērauda.

Vita Tērauda stāstīs par to, kā viņa kļuva par liberāli, savukārt Ģirts Jankovskis iepazīstinās ar liberālismu no domāšanas perspektīvas – ārpus politisko teoriju rāmjiem, pieskaroties pilsoniskas sabiedrības tematam, kas saistās ar atbildības jēdzienu un demokrātiju.

“Demokrātija un brīvība, lai cik saprotami jēdzieni šķiet katram indivīdam, sevī slēpj pietiekami daudz neskaidrības un pretrunas,” stāsta Ģirts Jankovskis.

Kustība “Par!” turpina sarunu sēriju, kuru mērķis ir rosināt diskusiju un vairot izpratni par to, kas ir liberāla demokrātija. Kustība “Par!” ir sociāli liberāla politiskā partija, kas ir dibināta 2017. gada augustā, ir apvienībā “Attīstībai / Par!” un sastāv no 547 biedriem.

Pievienot komentāru