Zālīšu tēja no trīs sastāvdaļām spēj ātri nomierināt sāpošu kaklu. Labāka par jebkuru sīrupu un zālēm!

Ko visvairāk kārojas aukstajā gada laikā? Kaut ko sildošu, piemēram, tēju, raksta NDTV. Un vēl labāk, ja tā ne tikai silda, bet arī uzlabo garastāvokli, sniedz mundrumu, enerģiju un spēku.

Ziema netaisās vēl atkāpties. Vēl būs jāsastopas gan ar ledu, gan aukstu vēju, gan slapjdraņķi. Kā sevi iepriecināt? Pagatavojot garšīgu un aromātisku tēju ar ingveru.

Lūk, tējas recepte visiem slimajiem un nosalušajiem, kas skumst pēc saules un siltākām dienām.

Pagatavošanai būs nepieciešams:

  • 2 ēd.k. sasmalcināts ingvers
  • 2 ēd.k. kanēlis
  • 3 ēd.k. lakricas sakne

Visas sastāvdaļās samaisiet un aplejiet ar glāzi vāroša ūdens, ļaujiet ievilkties kādas 5-10 min. Dzeriet šo uzlējumu līdz 3 reizēm dienā.

Lakricas sakne izmanto klepus ārstēšanai. Tas ir ideāls palīgs bronhīta, bronhiālās astmas, pneimonijas un citu slimību ārstēšanā.

Sīrupu no lakricas var lietot gan pieaugušie, gan bērni, tas ir ļoti efektīvs cīņā ar krēpām.

Lakrica palīdz neitralizēt un izvadīt no organisma dažādas indes, tāpēc to izmanto arī saindēšanās gadījumos. Tāpat lakricas sakne var palīdzēt pie tievēšanas, tā normalizē uzturvielu daudzumu un nomāc kāri pēc saldumiem un treknā.

Ingveru arī izmanto klepus, saaukstēšanās un citu slimību ārstēšanā. Tam piemīt antibakteriālas un brūču dziedinošas īpašības, tas ir spējīgs stiprināt imunitāti.

Pirmie ingveru cīņā pret klepu sāka izmantot Senajā Indijā, vēlāk tā efektivitāti sāka novērtēt arī Senajā Ķīnā.

Ingvera noslēpums – ēteriskās eļļas, ko tas satur, tām ir pretiekaisuma iedarbība uz elpošanas ceļiem, tāpat tie veicina krēpu atdalīšanos.

Kanēlis – viena no pazīstamākajām garšvielām. To iegūst no tropiskā koka cinnamomum zeylanicum koksnes iekšējā slāņa. Tas ir bagāts ar vitamīniem (B, C, A, PP)), kāliju, kalciju, dzelzi, magniju un fosforu.

Kanēlim ir izteikts antibakteriāls un dziedinošs efekts.

Tas spēj izšķīdināt gļotas, attīrīt asinis, mazināt spazmas. Tāpēc to lieto akūtu elpceļu infekciju un saaukstēšanās gadījumos, ko papildina klepus.

Tomēr jāņem vērā, ja klepus ir saistīts ar problēmām kuņģa-zarnu traktā, sirds un asinsvadu sistēmām vai alerģijām, ārstēties ar kanēļa palīdzību ir absolūti aizliegts.

Padalies ar draugiem ar šo svarīgo informāciju!

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru