Zinātnieki izlaiduši pasaulē pirmās antibiotikas pret vēzi

Klofazimīns, kas ir plaši pazīstamas zālēs ārstēšanā pret spitālismu, var tikt izmantots ķīmijterapijas laikā, ārstējot Wnt signalizācijas ceļu bloķēšanu, kas ir viena no smagākajām krūts vēža formām.

Cilvēka šūnu signālu pārraides ceļi ir atbildīgi par vairākām būtiskām funkcijām, tostarp šūnu proliferāciju – to vairošanos un spēju diferencēt citus šūnu veidus.

Diemžēl tie var veicināt vēža šūnu dalīšanos un izplatīšanos.

Lūk, ko paziņoja Ženēvas Universitātes medicīnas fakultātes onkoloģijas profesors Vladimirs Kataņējevs:

“Šķita, ka līdz šim tirgū nebija tādu zāļu, kas spētu konkrēti nomākt Wnt-signālu pārraides ceļu funkcijas. Visjaunāko klīnisko pētījumu laikā netika atrasti tādi aizsardzības līdzekļi.

Mēs atklājām, ka klofazimīns spēj efektīvi nomākt Wnt signalizācijas ceļus trīskārša negatīva krūts vēža gadījumā un palīdz apturēt audzēju šūnu augšanu pelēm.”

Īpaši vērtīgs ir fakts, ka medikamentam ir pārsteidzoši neliels blakusparādību skaits normālā devā.

“Mēs patiesi ceram, ka mūsu pētījums sekmēs uzsākt plašu zāļu klīnisko izpēti, kas varētu palīdzēt pretvēža terapijā,” sacīja Kataņējevs.

Profesors piebilda, ka jaunais zāļu iedarbības mehānisms un tā kombinācija ar tradicionālo ķīmijterapiju padara klofazimīnu par vienu no daudzsološākajiem kandidātiem turpmākiem klīniskiem pētījumiem.

Mēs ceram, ka šis atklājums palīdzēs vēža ārstēšanā!

avots: newsbeezer.com

Pievienot komentāru