27 iemesli iemīlēt kokosriekstu eļļu: tagad tu nevarēsi iztikt bez tās!

Kokosriekstu eļļa ir pasaulē vistīrākā eļļa, tā sastāv no specifiskām taukskābēm, kas sašķeļas savādāk par citiem taukiem, un organisms tos pilnībā uzsūc. Šādu produktu var iegādāties aptiekā vai arī pasūtīt internetā.

Pie pazeminātas gaisa temperatūras eļļa sacietē, bet atkausēt to var, burciņu iemērcot bļodā ar siltu ūdeni. Produkta īpašības šajā procesā nemainās.

KOKOSRIEKSTU EĻĻA SKAISTUMAM

Mitrinošs losjons. Vakarā pēc attīrošajām procedūrām kā noslēdzošo etapu apsmērē ādu ar vati, kas iemērkta kokosriekstu eļļa. Virzies pa masāžas līnijām, cenšoties ādu nestiept. Pēc stundas noslauki seju ar papīra salveti.

Attīroša sejas maska. Samaisi 1 ēdamkaroti kokosriekstu eļļu ar 1 ēdamkaroti medus (pārliecinies, ka tev nav alerģija pret medu). Uzsmērē smēri uz sejas, atstāj uz 15 – 20 minūtēm, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Krēms plakstiņiem. Pirms miega apsmērējot ādu ap acīm ar kokosriekstu eļļu parastā krēma vietā, tu garantēti atjaunināsi ādu un atbrīvosies no tumšajiem lokiem.

Matu maska. Paturi burciņu siltā ūdenī, lai eļļa kļūtu šķidra. Masējošām kustībām ierīvē līdzekli matu saknēs, pēc tam izdali pa visu matu garumu. Matus izķemmē un uzliec sildošu cepuri. Pēc 30 minūtēm izmazgā matus ar šampūnu. Pēc mēnesi savu frizūru nepazīsi: stipri, noturīgi, biezi un spīdīgi, tavas lokas izskatīsies kā meitenei no reklāmas.

Līdzeklis pret blauzgnām. Uzsmērē eļļu uz galvas ādas, ietin un atstāj uz nakti. No rīta izmazgā matus ierastā veidā.

Aizsardzība pret sauli. Starp citu, indiešu skaistules nevar iedomāties savu dzīvi bez kokosriekstu eļļas izmantošanas matiem. Viņas plaukstās iesmērē pilienu šī līdzekļa un izdala pa šķipsnām. Tas pasargā viņu lokas no saules kaitīgās iedarbības.

Pirms un pēc skūšanās krēms. Laikam visdabīgākais un efektīvākais!

Lūpu balzāms. Kokosriekstu eļļa mitrina un atjauno lūpu ādu, dziedē plaisiņas un novērš to tālāku parādīšanos.

Ķermeņa un pēdu skrubis. Izkausē 2 – 4 ēdamkarotes eļļas, pievieno tai 1 ēdamkaroti dabīgu maltu kafiju, pārlej maisījumu piemērotā traukā, piemēram, keksu silikona formiņā, un ieliec ledusskapī. Pirms ūdens procedūrām nogriez gabaliņu no sagatavotās masas un iemasē ādā.

Līdzeklis kosmētikas noņemšanai. Kokosriekstu eļļa nekairina acis un efektīvi izšķīdina kosmētiku.

Mīkstinošs līdzeklis kutikulām, nagiem, pēdām: vienkārši ieberzē eļļu rupjajā ādā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru