6 iemesli, lai ēstu cukīni. Laiks attīrīt organismu!

Cukīni sauc par itāļu kabaci (lai gan tas tika ievests Itālijā no Meksikas). Itāļi deva tam šādu nosaukumu, dēļ tā ārējās līdzības ar gurķi, bet pēc sastāva tas ir ļoti tuvs kabacim.

Ja vēl neesi pieradis pie cukīni, noteikti to izmēģini šajā sezonā! Tici, tas ir tavas uzmanības vērts!

Cukīni palīdz dabīgi attīrīt ķermeni, un tas noder daudzu slimību profilaksei. Lūk, galvenās cukīni priekšrocības!

Cukīni sekmē gremošanu.

Šis dārzenis labi sagremojams, un tādēļ to var iekļaut uzturā. Sakarā ar lielo šķiedru daudzumu, cukīni var tikt izmantoti, lai novērstu aizcietējumus. Ir vērts atzīmēt, ka tā miza ir plāna un maiga, tāpēc atšķirībā no kabača, to nav vajadzīgs mizot.

Cukīni ir bagāts ar folijskābi.

Cukīni ir bagāts ar folijskābi, bet šī viela ir vajadzīga grūtniecēm, mātēm, kas baro ar krūti, un tām, kas vēlas kļūt par māmiņām. Tāpat folijskābe palīdz novērst trombozes un sirds saslimšanas risku.

Cukīni nekādi neietekmē tavu figūru.

100 g cukīni ir tikai 13 kaloriju! Turklāt cukīni arī lieliski garšo. Šo dārzeni var lietot lielos daudzumos, nepieņemoties svarā. Pie visa tā, cukīni ir ļoti daudz vitamīnu!

Cukīni ir noderīgs sirdij.

Cukīni, pateicoties kālija klātbūtnei, izmanto sirds un asinsvadu sistēmai. Šis mikroelements ir viena no būtiskākajām vielām pareizai sirdsdarbībai. Tāpēc šo dārzeni var ieteikt iekļaušanai uzturā profilakses nolūkos, kā arī cilvēkiem ar sirds problēmām.

Cukīni ir noderīgs ādai.

Cukīni uzlabo ādas stāvokli. Tas viss pateicoties lielajam vitamīnu daudzumam cukīni. Tajā ir daudz A,C, kā arī B grupas vitamīnu. Pateicoties tiem, notiek aktīva ādas barošana, kā rezultātā āda kļūst elastīgāka. Līdzās tam uzlabojas arī nagu stāvoklis.

Cukīni attīra organismu.

Cukīni ir spēcīgs antioksidants, kas uzlabo gremošanu un izvada no organisma kaitīgās vielas. Cukīni izvada žulti un būs noderīgs tiem, kas cieš no žultsakmeņiem un tūskas. Tas palīdz normalizēt vielu apmaiņu un uzlabot asins sastāvu. Cukīni liek aknām vairāk izmantot holesterīnu, lai radītu žultsskābi.

Vai tu mīli cukīni? Ko tu parasti no tā gatavo?

avots: vivabem.uol.com.br

Pievienot komentāru