7 medicīniski iemesli, kāpēc vajag pēc iespējas biežāk apskauties ar tuviniekiem

Tas nav tikai patīkami…

Cilvēka pieskārienā ir kaut kas īpašs. Tas var sniegt daudzas emocijas un domas bez vārdiem. Mēs esam sabiedriskas būtnes, un pieskārieni – tas ir instinkts.

Apskāvieni var izrādīt mīlestību, atbalstu, komfortu, līdzjūtību, pateicību un sāpes. Liekas, ka apskāvieni ir visdabiskākā lieta, kad nepieciešams kādu nomierināt vai arī dalīt sāpes un skumjas.

Lūk, 7 iemesli, kāpēc apskāvieni ir tik svarīgi:

Apskāvieni pasargā no stresa un slimībām.

Kortizols ir stresa hormons, ko izdala virsnieru dziedzeri. Vienkāršs apskāviens stimulē oksitocīna izstrādi – tas ir hormons, ko izstrādā hipofīze. Oksitocīns ir “savienojošais hormons”, tas neitralizē kortizolu un norepinefrīnu (vēl viens stresa hormons) sievietēm.

Nekontrolējams vai hronisks stress noved pie tā, ka cilvēks var justies vientuļš un nomākts. Kad kāds jūs stresa laikā apskauj, jūs uzreiz kļūstat mierīgāks; saikne ar otru cilvēku atgādina jums, ka stress ir īslaicīgs un ka jūs neesat vieni.

LASI VĒL: Smieklīgs video: priesteris mēģināja sarīkot dievkalpojumu tiešraidē, bet nejauši ieslēdza video filtrus

Apskāvieni pazemina spiedienu.

Medicīniskie pētījumi ir pierādījuši, ka apskāvieni palīdz atbrīvoties no depresijas. Un, ja mazāk depresīvu situāciju ir jūsu dzīvē, jo stabilāks ir jūsu asinsspiediens.

Un ar labu asinsspiedienu jums ir mazākas iespējas piedzīvot galvassāpes, nogurumu un citas ikdienišķas problēmas.

Tie samazina trauksmes un baiļu sajūtu.

Trauksme, bailes, bēdas, zems pašvērtējums, depresija – visi šie iekšējie konflikti negatīvi ietekmē emocionālo un fizisko labsajūtu. Apskāvieni var mazināt pat neracionālas bailes.

Silti apskāvieni var mazināt trauksmes sajūtu, nomierināt nervu sistēmu un sniegt neverbālu atbalstu. Tie sniedz drošības un aizsardzības sajūtu visās tās nozīmēs.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru