Augi, kuriem noteikti jābūt jūsu mājās!

Ja jūsu mājās būs šie augi, tad daudzas slimības ies ar līkumu jūsu mājvietai. Tāda zinātne kā herbaloģija tieši pēta augu ārstnieciskās īpašības. Lūk, ir herbalogu rekomendēts saraksts ar augiem.

Sarkanais asais pipars

Tā otrs nosaukums ir kajēnas pipars. Tas ir pats asākais no piparu veidiem. Jūsu mājās noteikti ir nepieciešams šis augs. Tēja pagatavota no tā – pašas labākās zāles cīņā ar vairākām slimībām. Tas aktivizē reģeneratīvos procesus organismā un uzlabo vielmaiņu.

Ceļmallapa

Par šī auga ārstnieciskajām īpašībām zina pat bērni. Tikai mēs, pieaugušie, tam pievēršam pārāk maz uzmanības. Ceļmallapa ārstē dažādus ādas iekaisumus: čūlas, bites kodumus, abscesus. Ceļmallapas nepieciešams samalt gaļasmašīnā vai arī sīki saspaidīt ar dakšiņu, lai parādās sula – un tad pielikt tādu pie ievainotās vietas.

Ķiploks

Īsts dabīgs antibiotiķis. Ar tā palīdzību var veikt saaukstēšanās profilaksi, kā arī ārstēties. Daudzi ļaudis, kas vēlas atveseļot savu organismu, katru dienu norij vienu veselu ķiploka daiviņu, to nesakošļājot. Tādā veidā ķiploks nonāk zarnās, kur absorbē lietderīgās vielas, kuras nav iznīcinājusi kuņģa sula.

Esiet veseli!

avots

Pievienot komentāru