Ir viena vissvarīgākā lieta attiecībās. Viss pārējais – nieki! Aptveriet un izmantojiet!

Ja jūs pajautāsiet cilvēkiem, kas ir pats galvenais attiecībās, jūs saņemsiet daudz atbilžu – un visbiežāk – tā ir uzticēšanās, saskarsme, cieņa un tā tālāk.

Bet visas atbildes īstenībā saistītas ar vienu vienīgo faktoru. Un tas ir:

Emocionālā stabilitāte un emocionālā patstāvība.

Bez tā faktiski nav attiecību.

Patiesībā, „emocionālā stabilitāte” – tas ir pirmais numurs jebkurā sarakstā, un tā ir viena no trijām lietām, kuras ir absolūti nepieciešamas partnerī. Emocionālā stabilitāte – visseksuālākā lieta, kuru jūs variet ieraudzīt.

Un gribās pieminēt, daudzi piekritīs tam, ka tā ir vissvarīgākā lieta attiecībās.

Marks Mensons sauc to par „māku labi tikt galā ar savām problēmām” vai „spēju redzēt personīgos trūkumus un nest par tiem atbildību”.

Karens Salmansons nosauca to par „labām rakstura īpašībām”, Ļevs Babauta no Zen Habits izmanto terminu „emocionālā pašpietiekamība”, sakot:

„Mēs sagaidām laimi no citiem, bet tas ir nedrošs laimes avots… Un, lūk, kas par lietu: apmierināt mūsu emocionālās vajadzības – tas nav viņu pienākums”.

Zaids Dahhadžs emocionālo pašpietiekamību apraksta kā „jūsu attiecības ar sevi pašu”, kas ir viens un tas pats. Viņš saka:

„Ja jūs nemīliet sevi un nesekojiet tam, lai jūsu pašu vajadzības būtu apmierinātas, jums būs grūti izdarīt to pašu priekš citiem”.

Un tad, kad mēs runājam par „jūsu vajadzību apmierināšanu”, mēs ar to nedomājam „aktīvi pieprasīt, lai citi tās apmierina”. Mēs ar to domājam „aktīvu rīcību, kura palīdzēs tās apmierināt patstāvīgi”.

Veselīgas attiecības nesākas no „deficīta” vai „kaut kā trūkuma” skatpunkta. Pretēji populāriem pieņēmumiem, tās nav tādēļ, lai atrastu mūsu „otru pusīti” vai kādu, kurš „papildinās” jūs.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru