Ja dzer pārāk daudz tējas, var būt problēmas ar nierēm. Lūk, kāds tas ir risks

Tas attiecas arī uz citiem saldinātiem dzērieniem.

Visi saldinātie dzērieni – augļu sulas, salds ūdens un pat tēja var paaugstināt nieru saslimšanas risku, paziņo Daily Mail. It īpaši tas attiecas uz gāzētajiem un saldajiem augļu dzērieniem. Pētnieki saka, ka cilvēkiem, kuri dzer tos regulāri, risks paaugstinās par 61%.

Rezultāti tāpat arī parādīja, ka alus un tēja arī ir bīstami aknām. Kas attiecās uz alu, skaidrojumi ne tika sniegti, bet tēja nonāca sarakstā tieši cukura dēļ. Eksperti uzskata, ka saldinātie dzērieni var pakāpeniski izsaukt stresu un „paātrināt” orgāna funkciju zaudēšanu.

Pēc NHS ziņām Lielbritānijā katru gadu notiek no 40000 līdz 45000 priekšlaicīgu nāvju nieru hronisku saslimšanu dēļ. ASV kopējā izplatība starp iedzīvotājiem ir apmēram 14 procenti, turklāt pamatiemesli ir augsts asinsspiediens un diabēts.

Kaut arī pētījumi parādīja, ka ar cukuru saldināti dzērieni ietekmē nieru saslimšanas risku, tas nav jaunums.

„Jebkurš augsts cukura saturs var novest pie svara palielināšanās, insulīna rezistences un arteriālā spiediena paaugstināšanās”, – Reiter ārsts Holli Krāmers no Lojola Universitātes Čikāgā. „Šie faktori pēc tam izsauc nieru stresu un ar laiku var paātrināt nieru funkciju zudumu”.

Mūsu nieres atfiltrē atlikumus un pārmērīgo šķidrumu asinīs, pirms tie ar urīnu izvadās. Tās tāpat arī palīdz uzturēt asins spiedienu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru