Jānis Vitenbergs: valsts nedrīkst mazināt cilvēku vēlmi nodarboties ar uzņēmējdarbību

“Iepazīstoties ar gadījumu, kurā Valsts ieņēmumu dienesta rīcība ir bijusi par pamatu restorāna “Kinfield” slēgšanai, rodas jautājums, vai valsts ar šādu rīcību nemazina iedzīvotāju interesi nodarboties ar uzņēmējdarbību?

Īpaši jauno cilvēku, kuri ir gatavi riskēt un vēlas īstenot savas idejas,” uzsver Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs. Pirmdien, 27.maijā, komisijas priekšsēdētājs tiksies ar restorāna “Kinfield” īpašnieci Kristīni Rožkalni.

“Noskatoties sižetu, ko par restorāna slēgšanas iemesliem pārraidīja Latvijas Televīzija, kā arī, noklausoties uzņēmējas Kristīnes Rožkalnes skaidrojumu par notikušo, man kā Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājam ir svarīgi rast atbildi uz jautājumu, vai tiešām Valsts ieņēmumu dienesta sniegtā informācija ir patiesa,” uzsver J.Vitenbergs.

Tikšanās laikā Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs ar restorāna “Kinfield” īpašnieci pārrunās radušos situāciju, lai meklētu risinājumu, kā izvairīties no līdzīgiem gadījumiem nākotnē.

Jau iepriekš publiski ir izskanējusi informācija par restorāna “Kinfield” slēgšanu, par ko tā īpašniece informēja sociālajā tīklā “Facebook”, norādot, ka iemesls biznesa slēgšanai ir bijusi Valsts ieņēmumu dienesta rīcība.

Pievienot komentāru