Kā ieinteresēt tēvu bērna audzināšanā

Daudzas māmiņas žēlojas, ka viņām ir grūti iesaistīt vīrieti bērna audzināšanā, grūti “ieinteresēt” viņu pavadīt ar mazuli vairāk laika.

Ja bērna tēvs ir vairāk vai mazāk adekvāts cilvēks, viņam ar emocijām un jutīgumu viss ir kartībā, principā ir iesaisīts bērna audzināšanas procesā, tad vajadzētu tikt skaidrībā, kādi ir viņa periodiskās attālināšanās iemesli.

Jūsu vīrietis ir objektīvi aizņemts. Kā likums, līdz ar bērna piedzimšanu sociāla un ģimenes slodze uz vīrieti pieaug tāpēc, ka viņam vajag nopelnīt vairāk naudas. Viņš var iztērēt savus spēkus tam, lai nodrošinātu jūsu ģimenes sadzīvi, un viņam var neatlikt spēka veidot kaut kādas savstarpējās attiecības ar mazuli.

Bērna tēvam var nebūt pieredze atrasties bērna-vecāka vai arī vienkārši tuvās attiecībās ar citiem cilvēkiem. Tāpēc, ja savulaik, kad viņš bija bērns, viņam neiemācīja, kas ir atrašanās tuvās attiecībās, tad viņš arī pats to nezina, un tad sapratne, kā tas pareizi ir jādara, vīrietim var arī nebūt.

Sociālie introjekti. Daudzi vīrieši uzskata, ka ar “bērniem ņemas vecenes”, un šis stereotips vai uzstādījums var bremzēt viņa savstarpējo iedarbību ar bērnu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru