Kalniete sašutusi, ka Putina preses sekretāra meita strādā Eiropas Parlamentā

Šodien Eiropas Parlamenta (EP) deputāte no Latvijas Sandra Kalniete ir vērsusi parlamenta augstāko amatpersonu uzmanību uz to, ka pašlaik tur strādā Krievijas prezidenta preses sekretāra meita Jeļizaveta Peskova. Kalniete uzskata, ka šāda situācija nav pieļaujama un ne tikai kompromitē Eiropas Parlamentu kā institūciju, bet attiecīgajai personai dod pilnu piekļuvi parlamenta datu bāzēm.

“Jebkuram NATO darbiniekam vai stažierim, uzsākot strādāt NATO galvenajā mītnē, ir nepieciešams saņemt virkni drošības pielaižu no atbildīgajiem dienestiem. Diemžēl, Eiropas Parlamentā šāds drošības siets nepastāv. Līdz šim mēs drošības apsvērumus esam ignorējuši un katram deputātam pašam ir dota atbildība izvērtēt, kādus cilvēkus pieņemt strādāt vai stažēties savā birojā. Tomēr Putina preses sekretāra Peskova meitas stažēšanās ir pretrunā jebkādiem drošības standartiem,” uzskata Kalniete. Dmitrijs Peskovs jau daudzus gadus ir Putina preses sekretārs un iepriekš starptautiskie mediji ir norādījuši, ka viņa un viņa meitas dzīvesveids ne tuvu neatbilst viņu oficiālajiem ieņēmumiem. “Protams, mēs nevaram kontrolēt ievēlētos deputātus. Vienmēr būs tādi kā Mamikins, kuri aizstāv masu slepkavas kā Asads Sīrijā. Tāpat būs grūti veikt visaptverošu darbinieku drošības pārbaudi, bet mēs noteikti varam kontrolēt, lai EP nestrādā Putina režīma pārstāvju ģimenes locekļi,” uzskata deputāte.

Jeļizaveta Peskova šobrīd ir Francijas deputāta Aymeric Chauprade (Nacionālā fronte) stažiere un šis amats viņai sniedz pilnu piekļuvi parlamenta telpām un datu bāzēm.

Pievienot komentāru