Kokosriekstu eļļa nav veselīga. Un nekad nebūs veselīga! Kāpēc jūs tam vispār ticat?

Tik tiešām, kāpēc?

Izrādās, ka kokosriekstu eļļa nemaz nav tik veselīgs produkts, kā pieņemts uzskatīt, raksta USA Today. Par to izklāstīts Amerikāņu kardioloģijas asociācijas ziņojumā.

Diētisko tauku un sirds-asinsvadu saslimšanu speciālisti ir veikuši virkni pētījumu, kuru gaitā ir noskaidrots: kokosriekstu eļļai nav nekādu būtisku priekšrocību. Tā uz organismu iedarbojas tāpat, kā sviests, govju tauki un palmu eļļa.

Faktiski, 82 % tauki kokosriekstu eļļā ir piesātināti, un tas ir vairāk nekā sviestam (63%), govju taukiem (50 %) un cūku taukiem (39%).

“Mēs neiesakām lietot kokosriekstu eļļu – tā palielina kaitīgā holesterīna līmeni. Tas ir viens no sirds-asinsvadu slimību rašanās iemesliem”, – tiek teikts Amerikāņu sirds asociācijas ziņojumā.

Franks Sakss, galvenais pētījuma autors teica, ka viņam nav ne jausmas, kāpēc cilvēki uzskata, ka kokosriekstu eļļa ir veselīga. Tie ir gandrīz 100 % tauku.

Pēc ekspertu domām, vajag ierobežot piesātināto tauku lietošanu. Tos aizstāt var ar nepiesātinātiem augu taukiem – olīveļļu un saulespuķu eļļu.

Ieteicamais piesātināto tauku daudzums dienā vīriešiem ir līdz 30 gramiem, bet sievietēm – ne vairāk par 20 gramiem.

Atcerieties: tauki ir neatņemama veselīgas, sabalansētas diētas daļa. Pilnībā atteikties no tiem nedrīkst nekādā gadījumā.

Daudzi cilvēki kompensē tauku neesamību ēdienkartē ar saldumu un maizes izstrādājumu lietošanu. Tas nav pareizi. Tauki ir neaizstājamo aminoskābju avots, un tie palīdz organismam sašķelt vitamīnus, – visbiežāk A, D un E.

Vienkārši centieties aizstāt sviestu ar citām augu eļļām. Kokosriekstu eļļu izmantojiet kā kosmētikas līdzekli – lai mitrinātu ādu vai kā matu masku.

Sekojiet līdzi savai veselībai. Pieturieties pie speciālistu ieteikumiem. Neizmantojiet ļaunprātīgi kaitīgus produktus!

avots

Pievienot komentāru