Mana draudzene pusotru gadu nodzīvoja Indijā. Atgriezusies, viņa pastāstīja, kā indietēm izdodas palikt skaistām vairāku gadu garumā

Tēja matu spīdumam

Tēja var sniegt jūsu matiem spīdumu. Zaļā tēja noderēs gaišiem matiem, bet hibiska novārījums – rudiem. Tēja ar rozmarīnu padarīs tumšos matus vēl spilgtākus. Vielas, kas atrodamas tējā, paātrina matu augšanu, kā arī nokrāso un efektīvi cīnās ar blaugznām. Pie visa “vainīgi” ir vitamīni, minerāli un tanīni. Bet tēju sastāvā esošās ēteriskās eļļas ļauj normalizēt galvas ādas taukainīgumu.

Henna skaistiem matiem

Vēlaties uzlabot savu matu tekstūru? Matu krāsošanai daudzi izmanto ķīmiskās krāsvielas, kas satur amonjaku. Tie pārlieku sausina galvas ādu un izraisa matu izkrišanu. Ja matu krāsošanu veicat salonā, tad kosmētiskām procedūrām tērējat diezgan daudz naudas. Tā vietā sievietes Indijā izmanto hennu – dabīgo krāsvielu, ko iegūst no kaltētām lavsonijas lapām. Krāsa jāuzklāj vienu reizi 10 dienās. Tā baro matus un sniedz tiem rudu nokrāsu. Tumšo hennu var izmantot, lai nokrāsotu tumšus matus.

Kurkuma pret tumšajiem pleķiem

Saulē uz ādas bieži parādās tumši pigmentācijas pleķi, kas bojā ārējo izskatu. No viņiem atbrīvoties var ne tikai ar citrona, bet arī ar kurkumas palīdzību. Lai pagatavotu masku, nepieciešams samaisīt pienu ar garšvielu un iegūto masku uzsmērēt uz sejas, paturēt aptuveni 10 minūtes. Pēc tam kārtīgi nomazgāt kurkumu un uzklāt mitrinošu krēmu.

Izmantojiet citronu pret blaugznām

Blaugznas – tā ir ādas saslimšanu, ko izraisa šūnu pārlieku lobīšanās, ko pavada nieze. Speciālu līdzekļu un pretblaugznu šampūnu vietā var izmantot kokosriekstu eļļu, kurai pievienota pilīte citrona sulas. Uzklājiet iegūto maisījumu uz matu saknēm un atstājiet uz pusstundu. Ja mājās ir biezpiens vai skābais krējums, tad varat pievienot arī tos.

Kokosriekstu eļļa ādas mitrināšanai

Indiešu sievietes izmanto kokosriekstu eļļu. Tā vienlīdz labi darbojas arī kā matu maska, gan arī saules apdegumu mazinātājs. Tāpat to uzklāj uz ādas, lai mazinātu pigmentācijas pleķus, mitrinātu un mīkstinātu bojātās vietas.

LASI VĒL: Kaitīgie kosmētiskie līdzekļi: 5 procedūras, kas var jums kaitēt

Lai būtu skaista, nav obligāti jātērē milzum daudz naudas, un mana draudzene to pierādīja. Dabīgā kosmētika ir drošāka par ķīmiskajiem analogiem un dermatoloģiskajām procedūrām, kas var bojāt ādu ilgtermiņa perspektīvā.

avots: nastroy.net

Pievienot komentāru