Nekāda labuma, tikai kaitējums! Nekad nelietojiet šos produktus neapstrādātus!

Kartupelis

‘’Neapstrādāta kartupeļa lietošana uzturā var izraisīt vēdera pūšanos un citus kuņģa-zarnu trakta traucējumus, jo kartupeļi satur cieti, kuru ir grūti pārstrādāt,’’ stāsta daktere Liza Deivisa, galvenā uztura speciāliste. Vārot kartupeļus, cieti var veiksmīgi iznīcināt.

Vēl viena slikta ziņa par neapstrādāta kartupeļa lietošanu uzturā – ilgāk stāvot siltā un mitrā vietā, kartupeļi var palikt zaļi un izstrādāt kaitīgu toksīnu, kuru sauc par solanīnu. Jūs pamanījāt zaļus pleķus uz kartupeļa? Neēdiet to!

Pupiņas

Jums noteikti liekās, ka tās ir ļoti vērtīgas! Galu galā, tās ir bagātas ar olbaltumvielām, šķiedrvielām un uzturvielu antioksidantiem. Tomēr, ja jūs lietojat pupiņas neapstrādātas, tad tas var būt katastrofāli jūsu kuņģim.  „Neapstrādātas pupiņas satur tādu toksīnu kā fitohemaglutīns, kas var izraisīt nepatīkamu kuņģa-zarnu trakta diskomfortu un simptomus, kas līdzīgi saindēšanai ar pārtiku,” paskaidro daktere Deivisa. Ja jūs vēlaties būt drošībā, tad pavāriet pupiņas vismaz 10 minūtes, pirms to lietošanas uzturā.

Hotdogi

Hotdogus kā tādus nevar uzskatīt par veselīgu pārtiku, bet tie var atnest vēl lielāku ļaunumu, ja izlemsiet tos ēst nepagatavotus.  Jūs kļūdāties, domājot, ka tie iepriekš jau ir termiski apstrādāti un tos var lietot uzreiz pēc tam, kā izcelti no veikala plaukta vai iegādāti kafejnīcā. Šāds solis var būt patiešām bīstams jūsu veselībai. Saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta informāciju, hotdogi var būt inficēti ar tādu baktēriju kā Listeria. Un izrādās, ka šī baktērija var tikt iznīcināta tikai tad, ja hotdogs pirms lietošanas tiek uzsildīts.

Piens

Ja atrodaties laukos, un vietējie iedzīvotāji vēlas jūs uzcienāt ar tikko kā slauktu pienu, stingri atsakieties no šī piedāvājuma. Šāda veida dzēriens jums var nodarīt pāri! Ja piens nav pasterizēts, tajā var būt tādas bīstamas baktērijas kā E.coli vai pat salmonella. Pēc Pārtikas un Veterinārā dienesta datiem, neapstrādāts piens var 150 reizes biežāk izraisīt ar pārtiku saistītas slimības nekā citi piena produkti.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru