Noskaidrots cik lielus zaudējumus nesīs mājsēde. Summa ir ievērojama

 

Mājsēde vienu mēnesi varētu izmaksāt aptuveni 200 miljonus eiro, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē otrdien sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

“Es kā politiķis nevaru atbildēt tieši ar skaitļiem, taču šis jautājums jāskatās plašāk un jāsasaista ar to, kas notiek valstī un slimnīcās. Mēs vakar arī vērtējām veselības ekspertu ziņojumu, cik izmaksātu situācija, ja mēs pārpildītu slimnīcu gultas. Un tikai finansiālās izmaksas tiek lēstas 250-300 miljonu eiro apmērā, nerunājot par zaudētām dzīvībām un to, ka daudziem cilvēkiem būtu liegts saņemt pakalpojumus, kas nav saistīti ar Covid-19,” sacīja Reirs.

“Pēc mūsu primārām aplēsēm oktobra sākumā, kad mēs veidojām aprēķinus, tad šāda veida mājsēde varētu izmaksāt ap 200 miljoniem eiro. Tas ir tas, ko mēs esam rēķinājuši, taču viennozīmīgi, ka svarīgi būs tas, cik uzņēmējiem būs veiksmīgs oktobra sākums un novembra otrā puse, jo mājsēde iekrīt tieši divas nedēļas vienā mēnesī un divas nedēļas – otrā mēnesī. Līdz ar to situācija varētu arī izlīdzināties,” uzsvēra Reirs.

“Ļoti rūpīgi vērtējam atbalstu, lai neparādītos nelietderīgi atbalsti, kas arī samazinās izdevumus pret šā gada pirmajiem trim mēnešiem. EM kopā ar VID strādā pie ļoti stingriem kritērijiem atbalstam,” piebilda Reirs.

Visu rakstu lasiet ŠEIT:

Pievienot komentāru