Noslēgti pirmie 1000 līgumi ar jauno Rīgas atkritumu apsaimniekotāju “Tīrīga”

Kopš šā gada 15.jūlija, kad sākās līgumu noslēgšanas process, noslēgti pirmie 1000 klientu līgumi ar jauno Rīgas atkritumu apsaimniekotāju AS “Tīrīga”. Uzņēmums saskaņā ar Rīgas pašvaldības iepirkuma rezultātiem no 2019. gada 15. septembra galvaspilsētā nodrošinās vienotus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus un vienādus nosacījumus, kā arī atkritumu šķirošanas iespējas visiem Rīgas iedzīvotājiem.

Guntars Levics, AS “Tīrīga” valdes priekšsēdētājs: “Esmu gandarīts par iedzīvotāju aktivitāti un iesaisti jaunas un vienotas sadzīves atkritumu sistēmas izveidošanā. Neskatoties uz to, ka aiz loga ir vasara, pirmajās dienās ar klientiem esam noslēguši vairāk nekā 1000 atkritumu apsaimniekošanas līgumu. Lai nodrošinātu maksimāli ērtu līguma pārslēgšanu, esam investējuši vairāk nekā 100 000 eiro IT infrastruktūras izveidē, lai līgumu noslēgšanu varētu operatīvi veikt digitālā vidē, izmantojot e-pakalpojumu risinājumus. Aicinām arī citus rīdziniekus nekavēties ar līgumu noslēgšanu un to izdarīt iespējami ātrāk, jo esošie līgumi ar citiem operatoriem zaudēs spēku no 15.septembra.”

Jaunu līgumu ar AS “Tīrīga” par atkritumu apsaimniekošanu jānoslēdz visiem Rīgas iedzīvotajiem – gan fiziskām, gan juridiskām personām.

Privātmāju iedzīvotājiem pašiem jānoslēdz sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumi ar jauno pakalpojumu sniedzēju. To ir iespējams izdarīt gan digitāli e-pakalpojumu vidē mājas lapā www.tiriga.lv, gan klātienē klientu apkalpošanas centros, kā arī piesakot līguma noslēgšanu pa telefonu, e-pastā vai ar “Latvijas pasta” starpniecību.

Juridisko personu līgumu noslēgšanu nodrošina īpašuma apsaimniekotājs vai pats īpašnieks, ja tiek apsaimniekota privāta teritorija vai īpašums.

Aicinām ņemt vērā, ka daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem individuāli līgumi nav jāslēdz, jo to darīs mājas apsaimniekotājs par visu māju kopumā. Namu apsaimniekotājs sniegs informāciju saviem klientiem – dzīvokļu vai cita veida īpašumu īpašniekiem – par izmaiņām un piestāda rēķinu saviem klientiem par atkritumu apsaimniekošanu.

AS “Tīrīga” nodrošina vairākas līgumu pārslēgšanas iespējas – gan digitāli, izmantojot e-pakalpojumus www.tiriga.lv, gan klātienē “Tīrīga” klientu apkalpošanas centros:

Pepsi Bowling Sporta un atpūtas centrā, Uzvaras bulvārī 10

Brīvības ielā 49/53.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, “Tīrīga” aicina visus rīdziniekus un Rīgā strādājošos uzņēmumus jaunos līgumus noslēgt līdz 2019.gada 15. septembrim, kad uzņēmums sāks sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanu Rīgā. Līdzšinējie atkritumu apsaimniekošanas līgumi pēc 15. septembra vairs nebūs spēkā esoši.

Plašāka informācija www.tiriga.lv

AS “Tīrīga” publiskais partneris ir “Getliņi EKO”, kas nodrošina publiskās-privātās partnerības projekta uzraudzību un vietas atkritumu laukumu izveidei. Savukārt privātais partneris ir SIA “CREB Rīga”, ko dalībai publiskās-privātās partnerības konkursā izveidojuši divi vides pakalpojumu sniedzēji – SIA “Clean R” un SIA “Eco Baltia vide”.

Pievienot komentāru