Pārlekusi pāri balkonam, šī vācu aitas suņa kucīte izglāba sev dzīvību…

Sunīte Bella visu savu dzīvi pavadīja piesieta pie dzelzs ķēdes uz 3-stāvu daudzdzīvokļu mājas balkona Kairas nabadzīgajā rajonā Ēģiptē. Viņu ne reizi nepalaida vaļā no ķēdes, neveda pastaigās, paretam pabaroja ar atliekām.

Un lūk, reiz, izmocītais dzīvnieks nolēma izmantot savu vienīgo iespēju. Bello pārlēca pāri balkonam. Suns bezspēcīgi karājās uz viņai ap kaklu apliktās ķēdes. Palīdzība neieradās ātri…

“Mēs domājam, ka viņa tā karājās aptuveni 5 studnas” – stāsta Lorena Konelija, amerikāņu speciālās dzīvnieku glābšanas un rehabilitācijas grupas speciāliste. Kad glābējiem izdevās nokļūt dzīvoklī un noņemt Bellu, viņa bija knapi dzīva. Turklāt, viņa bija tik tieva, ka atgādināja skeletu. Bellu savā aprūpē paņēma ēģiptiešu Dzīvnieku žēlsirdības biedrība. Sunīti ilgi ārstēja.

Amerikāņu un ēģiptiešu glābšanas organizācijas tādos smagos gadījumos strādā kopā, sniedzot cietušajiem dzīvniekiem iespēju atrast jaunus saimniekus Amerikā. Un pienāca arī Bellas svarīgākā diena dzīvē. Viņa lidoja lidmašīnā tālāk, nekā varēja sapņot, atrodoties uz maza, netīra balkona. Sieviete no Masačūsetsas piekrita viņu pieņemt un nodarboties ar jaunas, pastāvīgas mājas atrašanu Bellai. Viss izdevās.

Tagad Bella dzīvo Hjūstonā, Teksasā. Lielā un draudzīgā ģimenē, kur ir vēl viens suns. Viņai patīk gulēt uz dīvāna un skatīties televizoru. “Viņa ir pilnībā atkopusies, un viņas uzvedībā nekas neliecina par to, ko viņai ir nācies pārdzīvot” – stāsta Konelija. “Bella, kā neviens cits, ir pelnījusi būt laimīga!”

avots

Pievienot komentāru