Pārstājiet darīt ŠĪS lietas, ja vēlaties saglabāt labu redzi līdz sirmam vecumam

Mūsu ikdienišķie, šķietami visnotaļ nevainīgie ieradumi, var nākotnē ietekmēt acu veselību un redzes pasliktināšanos, tāpēc labāk savlaicīgi norobežot sevi no tiem, vai kaut vai samazināt tos līdz minimumam.

Redzes nozīmību cilvēka dzīvē nav iespējams novērtēt par augstu – cilvēks iepazīst pasauli ar tās palīdzību, lasa, vēro cilvēku mīmiku, strādā, mācās. Redze – svarīga cilvēka organisma sastāvdaļa, kura atstāj iespaidu uz visu viņa dzīvi. Tad par kādiem, acu ātru novecošanu ietekmējošiem, paradumiem iet runa?

Pamosties un aizmigt ar telefonu rokās

Tas, ka mēs izmantojam aifonus un citas mobilās ierīces visas dienas garumā, tāpat jau saprotams, slikti ietekmē redzi. Bet, kad mēs tikko pamodušies un atvēruši acis, noslogojam tās uzreiz ar skatīšanos spožā ekrānā – tas nav labākais risinājums. Tas pats attiecas arī uz mobilo ierīču lietošanu pirms miega, kad acis jau tāpat pa dienu ir nogurušas, bet jūs mākslīgajā apgaismojumā koncentrējaties spožā ekrānā. Pietam viskaitīgākā redzei ir ilgstoša un nepārtraukta mobilo ierīču lietošana. Cenšaties pēc katrām 20 ekrāna lietošanas minūtēm taisiet pārtraukumu un izslēdziet to.

LASI VĒL: Pasakiet, kur jums ir grumbas, un mēs pateiksim, kādas jums ir veselības problēmas

Gulēt, nenotīrot kosmētiku

Tas ne tikai veicina sejas ādas novecošanu, bet arī draud ar acu iekaisumu. Uz nakti nenomazgāta acu tuša un ēnas var izsaukt kairinājumu, iekaisumu un pat konjunktivītu. Tāpēc divreiz padomājiet, pirms liekaties gulēt ar kairinošu materiālu slāni uz jūsu acīm.

Kļūdas, strādājot ar datoru

Nereta problēma tiem, kuri visu dienu strādā vai mācās pie monitora. Viņi noslogo savas acis vairāk kā citi, jo regulāri un ilgstoši skatās monitorā, sēž neērtā pozā un pārāk tuvu ekrānam, aizmirst taisīt pārtraukumus. Šeit ir svarīgi ievērot tos pašus noteikumus, kurus ar citām mobilajām ierīcēm – kaut vai tikai vienu reizi pusstundā izdarīt pārtraukumu un acis novērst no monitora, lai tās atpūšas. Turēt galvu drošā attālumā no ekrāna un neregulēt to pārāk spožu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru