Pats mazākais jaundzimušais mazulis pasaulē piedzima tikai 268 gramus viegls

Un viņu izglāba!

Tokijā no Keio Universitātes slimnīcas izrakstīts mazākais bērns pasaulē. Pagājušā gada augustā dzimušais zēns svēra tikai 268 gramus.

Pēdējo mēnešu laikā bērns ieguva trīs kilogramus un spēj patstāvīgi uzņemt mātes pienu. Ārsti nolēma nosūtīt zēnu mājās, jo viņa ķermenis attīstās normāli un viņam vairs nav nepieciešama medicīniskā uzraudzība.

Prenatālās anomālijas dēļ bērns praktiski nepalielinājās, un tika nolemts veikt ķeizargriezienu 24. grūtniecības nedēļā. Sākumā bērns bija tik mazs, ka tas bija ievietojams divās plaukstās. Ar speciālu aprīkojumu ārsti palīdzēja mazajiem jaundzimušajiem elpot un ēst. Pakāpeniski bērns sāka augt un palielināties svaram.

Tagad bērns tiks oficiāli reģistrēts Aiovas universitātes reģistrā kā vīriešu dzimuma bērns ar mazāko dzimšanas svaru pasaulē, kurš spēja izdzīvot. Iepriekšējais ieraksts piederēja zēnam, kurš svēra 274 gramus, viņš bija dzimis Vācijā 2009. gadā. Pasaulē mazākā meitene, kas svēra dzimšanas brīdī 252 gramus, arī dzimusi Vācijā.

Kopumā pasaulē reģistrēti tikai 23 gadījumi, kad bērniem, kas dzimuši ar svaru, kas mazāks par 300 gramiem, izdevās izdzīvot. No tiem tikai četri zēni, pārējie – meitenes.

Tas ir īsts brīnums, piekrīti?

avots: japantimes.co.jp

COMMENTS

Pievienot komentāru