Sāksies pieteikšanās Rīgas pašvaldības organizētiem latviešu valodas apguves kursiem

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) informē, ka no pirmdienas, 11. februāra, Rīgas iedzīvotāji varēs pieteikties latviešu valodas apguves bezmaksas kursiem.

Bez maksas latviešu valodu A vai B līmenī varēs mācīties tie rīdzinieki, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Rīgā, nav skolēni vai bezdarbnieki.

Lai apzinātu organizācijas, kas 2019. gadā varētu nodrošināt iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem apgūt latviešu valodu A un B līmenī, tika organizēts projektu konkurss „Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem”. Konkursa rezultātā tiks īstenoti 7 projekti par kopējo summu 138 495.25 EUR, tajā skaitā RD IKSD finansējums 130 968.72 EUR.

Informācija pretendentiem par pieteikšanos, tajā skaitā kontakttālrunis un izglītības iestādes atrašanās vieta, no 11. februāra būs pieejama interneta vietnē: www.iksd.riga.lv. Valodas apmācības vieta Rīgas iedzīvotājiem ir jāizvēlas pašiem, atbilstoši interneta vietnē pievienotajam sarakstam, un jāpiesakās organizācijās elektroniski vai pa norādīto tālruni.

Pievienot komentāru