Tagad tas ir oficiāli: dušā iet vajag vakarā, un nevis no rīta! Un kā jūs darāt?

Labāk dušā iet vakarā vai no rīta? Lūk, kāds ir jautājums, raksta Seventeen. Katrs pats izlemj, kad viņam labāk mazgāties. Bet ko par šo visu stāsta zinātne?

Jūs esat pieraduši mazgāties no rīta pirms skolas vai darba? Tas ļauj jums justies atsvaidzinātiem un sniedz mundrumu visai dienai? Zinātnieki neiesaka to darīt.

Pēc Ņujorkas dermatologa Samera Džabera vārdiem, labāk mazgāties vakarā. Tā ir labāk ādai – gan sejai, gan ķermenim, jo īpaši pavasara un vasaras mēnešos.

“Ja jūs visu dienu esat svīduši un vakarā bijuši treniņos, jums obligāti pirms miega ir jāieiet nomazgāties, – viņš stāsta. 

Pavasarī uz ielas jūs varat sastapties ar alergēniem, piemēram, putekļi, pirms miega tie obligāti ir jānomazgā nost no ādas”.

Tieši vakarā jūs gūstat maksimālo guvumu no ādas kopšanas līdzekļiem. Pēc Amerikāņu dermatologu asociācijas datiem, “smēres, krēmi un losjoni vislabāk iedarbojas tieši uz mitras ādas.

Tāpēc mitrinošu krēmu vajadzētu uzklāt pāris minūtes pēc mazgāšanās”.

Saskaņā ar Hārvardas universitātes pētījumiem, karsta duša pēc darba palīdz ātrāk aizmigt. Tam ir sava jēga! Tas patiešām atslābina. Ja jūs moka bezmiegs, tad ejiet dušā vismaz 90 minūtes pirms miega.

“Jo tuvāk miegam, jo vairāk ķermenis atvēsinās, tas ir dabiski un atbilst dabiskajiem ķermeņa ritmiem, – stāsta Džaneta Kendija, klīniskā psiholoģe un miega eksperte.

Duša mākslīgi paaugstina ķermeņa temperatūru, un ļauj ātrāk atdzist, tas, visticamāk, paātrina aizmigšanu”.

Vakara duša palīdzēs arī jūsu prātam atslābināties.

“Mazgāšanās dušā dos jums laiku savest kārtībā domas un atslābināties pirms miega”, – stāsta Maikls Gārdners, Arizonas universitātes darbinieks.

Bet, ja no rīta jums ir grūti pamosties, neatsakieties no uzmundrinošas dušas, jo īpaši, ja jūsu darbs ir saistīts ar paaugstinātu uzmanības koncentrēšanu.

Turklāt iet gulēt ar slapjiem matiem nav īpaši labi matu folikulām.

Ja stundām ilgi turēsiet slapjus matus uz spilvena, gaidot, kad tie izžūs, folikulās paliks mitrums. Un tāpēc mati var vairāk lūzt.

Vai jums labāk patīk iet dušā vakarā vai no rīta?

avots: seventeen.com/

Pievienot komentāru