Tagad tas ir oficiāli: marihuāna vairāk nedrīkst tikt uzskatīta par narkotikām. No viņas ir lielāks labums nekā kaitējums!

Lieliski jaunumi marihuānas cienītājiem! Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir gatava atzīt, ka marihuāna nevar būt uzskatīta par narkotikām, raksta Vice.

Marihuānu plāno izdzēst no to vielu saraksta, kas var izraisīt atkarību.

Plašsaziņas līdzekļiem tika nodota informācija, ka PVO ģenerāldirektors Dr. Tedross Adanoms Gebrejesuss vērsies pie ANO ģenerālsekretāra Antoniu Guterreša, pieprasot marihuānu izslēgt no Saraksta IV.

Saraksts IV ir saraksts ar narkotiskām vielām, kas atrodas starptautiskā kontrolē.

1961.gadā ANO Vienotajā konvencijā kaņepes tika iekļautas to augu sarakstā, kas satur narkotiku. Tas lika uzsākt stingru kontroli pār marihuānas izplatību starptautiskā līmenī.

Tajā pašā laikā zinātnieki atzīst, ka marihuānai piemīt vairākas ārstnieciskas īpašības. Tā uzlabo apetīti un garšu, mazina muskuļu spriedzi un sāpju simptomus utt.

Marihuāna stiprina imūnsistēmu un nogalina vēža šūnas.

Galvenokārt marihuānai piemīt relaksējošas īpašības, tā mazina spazmas, migrēnas un cita veida akūtas vai hroniskas sāpes.

Marihuāna ir arī mazāk bīstama nekā vairums narkotiku. Marihuānas atkarības risks ir aptuveni 9%, tajā pašā laikā no nikotīna 32%, no heroīna 20%, kokaīna – 17%, no alkohola – 15%.

9 no 10 cilvēkiem, kuri ir mēģinājuši marihuānu, nekļūst atkarīgi. Pateicoties marihuānas tonizējošam efektam, tā nerada agresīvu uzvedību.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru