Vai jūs zināt, ko nozīmē šis simbols? Tāpēc vajag izvairīties no produktiem, uz kuriem ir šis ļoti lielais cipars!

Kad lieta nonāk līdz kosmētikai, daudzi nevar sev to atteikt, un tāpēc tērē par kosmētiku milzu naudu. Bet šeit ir ļoti viegli gūt vilšanos. It īpaši, ja tiek izmantoti zemas kvalitātes līdzekļi.

Bet nepietiek vien ar to, ka nopērkat līdzekli, kuram uzticaties. Katram produktam ir savs derīguma termiņš. Un tas ir jāievēro. Vai jūs zināt, ko nozīmē simbols, kas atgādina atvērtu trauku, un pie kura klāt rakstīts cipars un burts “M”? Tā ir derīguma termiņa pagarināšana, un lūk, ko tas nozīmē…Kosmētikas līdzekļu derīguma termiņš ne vienmēr tiek norādīts kā “dien/mēnesis/gads”. Tas tiek apzīmēts kā ciparu un burtu kombinācija.

To bieži izvieto iepakojuma apakšējā daļā, tāpēc pirms jau atvērta produkta lietošanas, painteresējieties par derīguma termiņa beigu datuma simbolu. Derīguma termiņa simbols ir atvērts trauks, uz kura attēloti cipari un burts. Šis simbols norāda, cik mēnešus drīkst izmantot produktu PĒC tā pirmās atvēršanas. Piemēram, ja uz krēma tūbiņas ir rakstīts 6M, tas nozīmē, ka krēmu nevajadzētu izmantot, ja pēc tā atvēršanas ir pagājuši seši mēneši. Mēdz būt samērā grūti atcerēties pirmo izmantošanas datumu, tāpēc vēlams to ar marķieri uzrakstīt tieši uz tūbiņas. Atšķirībā no pārtikas produktiem, kosmētikas preces sāk bojāties jau pēc pirmā kontakta ar gaisu. Ir ļoti svarīgi neizmantot produktus, kuriem ir beidzies derīguma termiņš, jo tie var izraisīt alerģiskas reakcijas, dažreiz pat ļoti smagas. Un vēl kas. Ja produktiem ir mazs derīguma termiņš, tas nozīmē, ka viņos ir mazāks konservantu daudzums. Tas nozīmē, ka tie pirkšanas laikā ir vēlamāki. Neaizmirstiet par to!

avots

 

Pievienot komentāru