Veikals aicina pieteikties “lockdown” dēļ neizpirktās pārtikas ziedojumu saņemšanai

Mājas, dārza un remonta preču veikalu tīkla “DEPO” veikalos “lockdown” dēļ neizpirktā ātri realizējamā pārtika, ziedi un veterināra barība radīs 900 tūkstošu eiro lielus zaudējumus. Jau tuvākajās 3 dienās būs jānoraksta pārtika 42 000 eiro apmērā. Lai to nevajadzētu vienkārši izmest ārā, “DEPO” vēlas to atdot kā ziedojumu ar labdarību saistītām organizācijām, vēsta TV3 Ziņas.  

“DEPO” aicina pieteikties sabiedriskā labuma organizācijas Daugavpilī, Valmierā, Jēkabpilī, Liepājā un Rīgā ātri realizējamās pārtikas saņemšanai (piena produkti, olas, desas, maize, svaiga gaļa), rakstot uz [email protected]

Uzņēmuma mārketinga direktors Rimants Jugans saka: “Tagad jānoraksta pārtika, ko iepirkām, ticot valdības solījumam, ka vakcinētajiem ierobežojumi nebūs un līdz ar to “zaļajā režīmā” varēsim strādāt. Kopš 11. oktobra 100% visiem klātienē strādājošiem darbiniekiem ir sadarbspējīgs sertifikāts.”

Šobrīd pēc “DEPO” aprēķiniem līdz ‘lockdown‘ beigām, ja tas beigsies 14. novembrī, kopumā būs jānoraksta un jāutilizē pārtikas preces 400 000 eiro apmērā, ziedi, augi, puķu sīpoli 400 000 eiro apmērā un dzīvnieku barība 100 000 eiro apmērā. Taču klātienes tirdzniecības lieguma radītie tiešie un pastarpinātie zaudējumi varētu sasniegt vismaz 5 miljonus eiro.

“Līdz 14.novembrim zaudējumi būs 5 miljoni eiro, tai skaitā 1 miljonu eiro mēs samaksāsim ar darba algu saistītajos nodokļos. Šaubos, vai valsts atbalsts to nosegs. Pēc šobrīd esošās informācijas finanšu ministrijas piedāvājumā maksimālais atbalsts katram uzņēmumam varētu būt 100 tūkstoši eiro. Mūsu gadījumā, kā jūs saprotat, tas ne tuvu nav summai, kas būs mūsu zaudējumi,” TV3 Ziņām situāciju vērtē “DEPO” mārketinga vadītājs Jugans.

Visu rakstu lasi ŠEIT:

Pievienot komentāru