5 produkti, ko visi met ārā, es sasaldēju. Taupiet ar prātu

Reiz mēs ar vīru maksājām aplaupošu hipotēku, un mums nebija, ko ēst. Tad mēs iemācījām sev taupīt resursus un produktus.

Jaunā pilsētas hipotēkas īpašnieka ar bērniem psiholoģija ir tāda, ka ja reiz nomaksāta, tad maksimāli vajag izmantot. Tas ir tipisks pilsētniecisks ieradums. Kad mums nebija dārza, mēs dārzeņus un augļus pirkām pie fermera. Tas, protams, ir kvalitatīvi, bet dārgi. Pēc tam par ieradumu kļuva izmantot maksimāli daudz no produktiem.

LASI VĒL: Lūk, kā pareizi sasaldēt zaļumus, lai tie saglabātu gan garšu, gan smaržu. Vienkārši!

Daļu no tā, kas saimniecēm tiek iemests atkritumu spainī, mēs sasaldējam un izmantojam kulinārijā.

Un liels gan bija mūsu pārsteigums, kad tieši tādus pašus paņēmienus ieraudzījām pasaules galvenajiem šefpavāriem.

Dažādus pārpalikumus mēs saglabājam un izmantojam mērču gatavošanā (kas ir uz buljona bāzes) un buljoniem priekš zupām, lai iegūtu vēlamo aromātu.

Mūsu sasaldēšanas objektu TOP5:

Tomātu astītes un serdītes

Brīdinu, daudz buljonam klāt nelieciet! Tās ir ļoti smakojošas.

Pats galvenais – neaizmirst izņemt tās, kas buljons (mērce) būs gatavs. Redzēju, kā daži šefpavāri sasaldē arī tomātu lapas buljoniem.

Liekas, ka Remzija vai Džeimija Olivera šovos kaut kas tāds bija. Un tas noteikti bija Borščam un Emeljaņenko. Kam ir interese, varat paskatīties kanālā YouTube.

Vēl ar tomātu lapām ļoti garšīgi sanāk gatavot marinādes ziemai. Piemēram, kad gribas marinētus kāpostus likt svētku galdā. Tomātu lapas sniegs marinādei interesantu smaržu.

Uzmanību: tomātu lapas un astītes jāizņem, kad tās būs atdevušas savu aromātu! Tāpat kā jebkuri citi aromātiskie sakņaugi, kuri tiek vārīti buljonā.

Sakņaugu kāti

Selerija, pētersīlis, burkāni. Sīpoli arī. Tikai tie iepriekš obligāti jāattīra no netīrumiem.

Selerijas rupjās labas arī liekam klāt kopā ar pēteršīļu bunti. Pasternaka serdes un astītes arī saglabājam. Un pat kartupeļu. Saglabājam dārzeņu novārījumam.

Vēl ārstniecības lupstāju arī klāt, tam ir līdzīga smarža, bet lapas mēdz būt o-ho cik lielas, un kāti resni.

Papriku serdes

Var sēklas iztīrīt, tā būs estētiskāk. Bet mums tās netraucē, mēs vienkārši buljonu pēc tam nokāšam.

Bet vīrs sev to priekš omletes sasmalcina. Kopā ar visām sēklām. Saka, tā esot garšīgāk. Es, patiesībā, nemaz neesmu pagaršojusi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru