Eiropā daudzviet aizliedz Wi-Fi skolās un bērnudārzos. Un, lūk, kāds tam ir iemesls

 

Eiropā plašumā aug kustība pret WI-FI tīkliem skolā un bērnudārzos. Lai arī zinātnieku viedokli šajā jautājumā nav vienots un domas arvien dalās, tomēr vairākas valstis preventīvi jau ieviesušas dažāda veida ierobežojumus attiecībā uz WI-FI tīkliem.

Piemēram Francijā pieņemts likums, ka aizliedz WI-FI tīklus bērnudārzos! Šo likumu varat apskatīt ŠEIT!  

Daudzi gan norāda, ka šādi soļi varētu būt preventīvs veids, kā valsts cīnās ar potenciālām tiesvedībām, jo, lai arī zinātnieku viedoklis par WI-Fi tīklu kaitīgo ietekmi nav vienots, ir bijušas vairākas tiesvedības, kur vecāki panāk kompensāciju par savu bērnu pakļaušanu WI-FI tīkla ietekmei. Tāpat , piemēram, Francijā kāda sieviete mēnesī saņem vairāk nekā 800 eiro pabalstu (ar tiesas lēmumu), jo viņai esot paaugstināt reakcija un jūtīgums uz elektromagnētisko lauku. (par to vairāk varat lasīt Guardian rakstā)

 

Viens no skaļākajiem gadījumiem ar alerģisku un jūtīgu rekciju uz WI-FI tīkliem bija ar meiteni vārdā Džennija, kura izdarīja pašnāvību.   Par šo gadījumu daudz runāja viņas vecāki un vairāk varat lasīt Yahoo rakstā!

Un tomēr, vienota viedokļa šajā jautājumā nav! Liela daļa zinātnieku norāda, ka nav nekādu zinātnisku pierādījumu WI-FI tīklu kaitīgumam. Neskatoties uz to, šodien vairāk izklāstīsim tās puses teikto, kura uzskata, ka WI-FI tīkliem ir negatīva ietekme uz cilvēka veselību.

 

Šī puse apgalvo, ka jau ir veikti tūkstošiem zinātnisku pētījumu, saskaņā ar kuru rezultātiem zinātnieki atklāj briesmīgus faktus par mūsu iemīlētajiem viedtālruņiem un citiem sīkrīkiem, bez kuriem mēs vairs nespējam iedomāties ikdienu. Tie ir Wi-Fi, planšetdatori, mobilie tālruņi …

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru